Byen sigbjørn obstfelder tolkning. Norge før oljen by Nathalie S Lysvold on Prezi

Skattelister 2008 skatteetaten, Norge etter oljen

By gwerzal on Jul 24, 2018

med at trykket er høyere og tempen er høyere og oljen er lettflytende. 90 av all plasten vi bruker til daglig er termoplast. Dette skjer i oljeraffineriene ved krakking

der de ender opp med stoffene eten og propen som brukes til plastproduksjon. Norsk oljevirksomhet blir idag styrt av olje- og energidirektoratet, petroleumstilsynet og oljedirektoratet. Kunne si noe om nye metoder for separasjon av olje og gass. Blant annet måtte rørledninger og installasjoner tilpasses den ujevne sjøbunnen norge der et av verdens største undersjøiske leiskred, Storeggaskredet, skjedde for ca 8000 år siden. Pengene fra turisme kan brukes til å utvikle infrastrukturen og tjenestene,.eks. Prinsippet med seismikk er at lydbølger skal bli sendt ut gjennom vannet og bli reflektert tilbake og registrert. Regler, reglene kan i sin helhet leses her. De finnes enormt mange økonomiske gode ved økt turisme. Stoffet er da bygget opp av et hydrokarbon cooh-gruppen. Det norske oljeeventyret, på 1950-tallet var det svært få som trodde at havbunnen utenfor Norges kyst og i Norges kontinentalsokkel skjulte så mange verdifulle skatter. Disse blandingene kalles fraksjoner. Noen av de positive sidene er at det skaper arbeid for lokale samfunn, samt fremmer kulturell bevissthet og bidrar også til å bevare lokal kultur og tradisjoner. If you're looking to address Norwegians, but need to write in English, you're most likely looking for /r/Norway, selv om /r/norge primært er ment for posting på norsk, så er våre nordiske venner hjertelig velkommen hit. Great by oljen Choice, co-authored with Jim Collins. Destillasjon er skilling av stoffer med ulikt kokepunkt. Under følger et sammendrag: Poster skal direkte angå norske forhold. Likevel blir det utvinnet for lite lette fraksjoner i forhold til etterspørselen for bildrivstoff. Metanol er et eksempel på en alkohol som også er veldig giftig. Et eksempel er C2H5OH. Norge og Grønland hang en gang sammen, og det vi idag kjenner som den store nordsjøen var på denne tiden kun en liten bukt. I tillegg gir de sur smak og kan brukes som smakstilsetninger i for eksempel dressinger. Derfor kan man bryte ned de store molekylene fra de tunge fraksjonene for å lage flere mindre molekyler til lettere fraksjoner. Vite/forklare hva destillasjon er, hvordan man destillerer olje og hvordan et destillasjonstårn fungerer Råolje er betegnelsen på olje som er fersk opp av havbunnen og som ikke er blitt destillert enda.

Hansen was professor at Harvard Business School and at insead. Hvor det er, en banan, renset og fylt på med ny drikke. Alt er plassert flere kilometer under vannoverflaten. Derfor kalles denne bergarten for kildebergart 6, emn den kan også brukes til mye annet. Det kan også hotell og restaurantindustrien illums i hele Norge. Where he retains a parttime role. En pære eller et bringebær har alle sammen en lukt fra stoffer som vi kaller estere.

Learn about working at, norge, etter, oljen.Join LinkedIn today for free.

Norge etter oljen

oljen Bevegelsene i jordskorpen etter dannet mange store og dype sprekker. Forklare to måter å lage etanol. Egenskaper ved plast Vi mennesker idag lever i en plastverden Økoturisme fokuserer på biologiske og naturvennlige ferier. I dette eksempelet viser vi til mikrobryggerier.

Vite/forklare hva krakking/molekylspalting er Mange av fraksjonene som blir utvinnet fra norske oljeraffinerier er lette og godt egnet til for eksempel drivstoff for biler.Dette skjer i oljeraffinerier og det finnes to av disse i Norge.I plast er det glassfiber og karbonfiber som blir tilsatt og denne plasttypen blir brukt i for eksempel ski, fiskestenger, staver og fritidsbåter.

E-postadressen din vil ikke offentliggjøres. Obligatoriske felt er merket *
Navn *
e-post *
nettsted

Norge etter oljen, priser, lønninger og arbeidsvilkår

Mesteparten av svovelforbindelsene i råoljen har høye kokepunkter og vil derfor være og finne blant de tunge fraksjonene.Dersom flaskene har hatt væske som hvitsprit eller melk i seg derimot, blir disse tatt opp av en luktemaskin og luket.Etanol kan brukes som løsemiddel i parfyme og for eksempel.Dette skjer i store beholdere med høy temperatur og hjelp av en katalysator (stoff som får en reaksjon til å gå lettere).